Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Muziekvereniging Tida Kira

tidakira.jpg

Homepage: http://www.tidakira.nl

De muziekvereniging Tida Kira werd opgericht op 1 maart 1924 te Munnekezijl. De naam Tida Kira is Maleis en betekent: " Nooit gedacht". Sinds januari 2009 staat onze vereniging onder leiding van Paulus de Jong. Door de jaren heen is Tida Kira bij tal van activiteiten muzikaal betrokken geweest. Zo zijn wij in juni 2001 een weekend in het duitse Solingen geweest en hebben daar een aantal geslaagde concerten gegeven. Verder valt te denken aan onze inbreng tijdens de festiviteiten omtrent het 40 jarig jubileum van de film "fanfare" van Bert Haanstra in Giethoorn in 1998.

Ook nemen we regelmatig met succes deel aan verschillende concoursen, waaronder muziekconcoursen van zowel de NFCM, de federatieconcoursen van de gemeente Kollumerland, waar we in het voorjaar van 2004 alle drie de bekers wonnen, de Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en het Internationaal muziekconcours in Rastede (Duitsland), waar we in juli 2006 onder leiding van dirigent Guus Tomey maar liefst 90,75 punten behaalden en Guus zelf met een 9,3 werd beoordeeld.

Door al deze activiteiten blijft het een geweldige stimulans voor de leden, zowel jong als oud, om ook in de toekomst door te blijven gaan met ons aller passie: de fanfaremuziek in al haar facetten!

Lijkt het je leuk om een keer mee te spelen met muziekvereniging Tida KIra? Of lijkt het je leuk om lid te worden van Tida Kira?
Heb je vragen over Tida Kira?
mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u opmerkingen over de website?
Dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.