Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Kerstmarkt in Kerstsfeer te Lauwerzijl

n alle vroegte, met de rijp vol op de kramen, werd op zaterdag 11 december 2021 gestart met de inrichting van de kerstmarkt. Vele handen maken licht werk. Dat gold ook nu.

De avond te voren waren er, onder bezielende leiding van Ina van der Heide, al vele voorbereidingen getroffen en stond alles in de startblokken. Een gezellige sfeer met de kerstverlichting in de straat en aan de kraampjes.

’s Morgensvroeg, het weer was fantastisch, kwam de zon er al stralend bij. Met de witte gloed in de tuinen en op straat was de kerstsfeer meteen geschapen. Kerstmuziek uit de geluidsinstallatie die gedurende de dag werd afgewisseld met livemuziek van ‘Autumn Flowers’. De vuurkorven, heaters en andere warmhoudelementen stonden verspreid over de straat zodat hier en daar opgewarmd kon worden, want het was wel koud; gezond koud.

Aan de startpunten van de markt werd er gecontroleerd op de QR-code of een negatieve test. Een enkeling was helaas niet goed voorbereid en moest rechtsomkeert. De markt was ruim opgezet waardoor ook de anderhalve meter prima te handhaven was.

Een grote variatie aan standhouders had zich aangemeld.
In het dorpshuis was een fotostudio, een mini schoonheidssalon en een knutselhoek voor de kinderen ingericht. Buiten een 25-tal kramen; een grote uitstalling van diverse kersstukken en kerststerren van groot tot klein. Een snoepkraam, een foodtruck, daarnaast allerlei streekproducten, ‘knutselkramen’ en ‘eigen creaties’. Ook royaal gevulde kramen ter ondersteuning van ‘het goede doel’, o.a. het  Ronald MacDonald Huis in Groningen en de PKN Munnekezijl.
Voor de inwendige mens waren er heerlijke wafels, broodjes hamburger, snert, warme chocolademelk met slagroom, koffie en nog veel meer. En op een kerstmarkt mag hete Glühwein natuurlijk niet ontbreken. 

In de loop van de afgelopen week werden huis aan huis loten verkocht. De prijzen voor de verloting, ter bestrijding van de gemaakte kosten, zijn beschikbaar gesteld door de standhouders. Hier werden dus mooie prijzen mee gewonnen. 

Een dankjewel aan allen, die op welke manier dan ook hebben bijgedragen aan het doen welslagen van deze goed georganiseerde kerstmarkt.  

Als kers op de taart kwam tegen het middag uur de Kerstman, die de lootjes mocht trekken.

Merry Christmas!

Een overzicht een gedeelte van de ruim opgezette Kerstmarkt.

Livemuziek verzorgt door 'Autumn Flowers'

 

De kraam ten bate van het Ronald MacDonald huis in Groningen

De verloting met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de standhouders.