Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Klusdag Dierenweide - NL Doet

Klus-dag Dierenweide – NL Doet

Zaterdag 23 maart was het een mooie dag om als nog een paar grote- en kleinere klussen in de dierenweide aan te pakken. Door het slechte weer op de NL Doet-dag was de klus-dag uitgesteld. Een goede beslissing, want het was aangenaam weer om flink aan te pakken.

De dierenweidecommissie had vele klussen op haar wensenlijstje staan en deze zijn allemaal uitgevoerd. Aan sommige projectjes moet nog een laatste hand gelegd worden, maar dat zal zeker gebeuren

Zo is er gewerkt aan de overloopafvoer van de waterton bij de alpaca’s. Het afgelopen jaar bleek dat deze te dun was waardoor bij hevige regenval de waterton binnen overstroomde en de alpaca’s geen droog bed meer hadden.
De palen van het hekwerk tussen de paardenbak en de weide stonden aardig scheef. Deze zijn vervangen. De pony’s en geiten gebruiken de palen als schuurpalen en daar waren deze niet sterk genoeg voor. 
Een jonge eikenboom die geplant was is verplaatst naar elders omdat de eikels voor de dieren toch niet zo gezond waren als gedacht.
Het net op de volière is weer opgespannen en de takken die uit de boom op het net waaien zijn verwijderd.
De graszode zijn onderhanden genomen met een z.g. ‘prikrol’, zodat er meer zuurstof bij de wortels van het gras kan komen en het beter groeit.
De deur naar de volière was in de loop der jaren zo slecht geworden dat het hoog tijd was om deze te vervangen.
De waterkraan bij de wasbak is vervangen.
De windwijzer op het dak van het nachtverblijf is opnieuw bevestigd, zodat de wind ook weer uit het zuidwesten komt als dat zo is en niet uit het oosten.
De binnenhokken zijn schoongemaakt en er werd nieuwe buitenverlichting gemonteerd.

Tussen de middag was er een goed verzorgde lunch voor 14 personen en tegen drieën kon er afgesloten worden met thee en koffie en iets lekkers. Ook de koffie in de ochtend was prima verzorgd.  

Ook deze dag zou zonder inzet van vrijwilligers en hun materiaal niet gelukt zijn. Daarvoor, allen hartelijk dank!