Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

'Allemaal Komedie' in Lauwerzijl

Twee zaterdagen een uitverkochte zaal voor ‘Allemaal Komedie’ door Toneelvereniging Lauwerzijl. Een kluchtig blijspel geschreven door Jan Kerkhof

Het stuk ‘Allemaal komedie’, bestaande uit drie bedrijven, werd door de Lauwerzijlster spelers  prachtig vertolkt. Alle rollen werden zeer goed neer gezet, wat vele hilarische momenten te weeg bracht, met grote publieke interactie tot gevolg. Volgens de heer Hooghuis, één van de kenmerken van een goed gespeeld toneelspel. En dat was het!

Marinus doet alles wat zijn vrouw Truus hem commandeert, totdat buurvrouw Rosanne, één van de volksdanspartners van Marinus, hem een idee aan de hand doet om voor eens en voor altijd met haar af te rekenen. Ook zijn Duitse volksdanspartner Brunhilde helpt Marinus een handje mee.
De beide dochters van Marinus en Truus, Annemarie en Tina, komen er achter dat hun moeder vroeger een goede toneelspeelsters was en diep van binnen wel héél graag weer bij het toneel wil. Tina herinnert zich een advertentie, geplaatst in de Streekkrant, waarin toneelregisseur Bert Hooghuis nog opzoek is naar een toneelspeelster. Onmiddellijk wordt er door de dames contact opgenomen met de regisseur, waarna de overdreven en komisch bedoelde situaties elkaar aan de lopende band opvolgen. Opa blijft op de achtergrond, maar ondertussen, ….. is het ‘Allemaal Komedie’.  

Ga voor meer foto´s naar het fotoalbum op de site https://lauwerzijl.info/lauwerzijl_info/fotoalbum/komedie-in-lauwerzijl