Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Burendag 2019

Om 9:00 uur liep de kleine zaal vol met vrijwilligers voor de klussen die er deze dag gepland stonden. Tijdens de koffie/thee met oranjekoek werd door de voorzitter van dorpsbelangen uitgelegd wat er allemaal op het programma staat. De aanwezigheid van loco burgemeester Jacobi en wethouder Nederveen bij de start van de Burendag wordt erg gewaardeerd. Door een goede voorbereiding kon er vlot begonnen worden. Zowel het interieur als het exterieur van het dorpshuis werd flink onderhanden genomen. De meterkast van de woning aan het dorpshuis werd vernieuwd omdat uitbreiding van groepen niet mogelijk was.

En alle fruitbomen werden ontdaan van hun vruchten. Met heftrucks, ladders en vanaf de grond werd deze grote klus onderhanden genomen. Gelukkig waren er heel veel handen om alle appels en peren in kratten te doen. Ook dit jaar wordt al het fruit weer tot sap geperst bij Fruitverwerking Oudebosch in Niehove, waarna deze in het dorp aan de man/vrouw gebracht zal worden.

Iets na elven arriveerde de Elektrische Tourtocht duurzame dorpshuizen
Het bezoek aan 'De Vrijwilliger' stond in het teken van project: "Het dak gaat er af". In het dorpshuis werd een presentatie gehouden over het verduurzamen van het dorpshuis, waarna buiten een spandoek onthuld werd met de namen van deelnemende partijen.
De komende week zal gestart worden met de werkzaamheden, waaronder een nieuw, geïsoleerd dak, na isoleren muren, ramen vervangen voor HR++. De aannemer denkt ongeveer vier weken nodig te hebben.

Tussen de middag kon iedereen aanschuiven aan een goed verzorgde uitgebreide lunch met soep en broodjes.
Dankzij de inzet van zovelen zijn de geplande projecten gerealiseerd. Fantastisch!