Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Lauwerzijl en omgeving weer een stukje schoner.

De zwerfvuilactie op zaterdag 2 april, georganiseerd door de vereniging Dorpsbelangen Lauwerzijl, heeft de omgeving weer een beetje schoner gemaakt.
Om half negen stond de koffie klaar in het dorpshuis van Lauwerzijl met een stukje Oekraïne-taart. Het Oekraïne taartje, bestaand uit oranjekoek, wordt verkocht door bakkerij Smit uit Kommerzijl en de volledige opbrengst gaat naar Oekraïne. 
Tijdens de koffie werden de routes verdeeld en om negen uur werden de fluorescerende hesjes aangetrokken, de grijpers uit gedeeld en ging men met de grote vuilniszakken op pad.
Het was een koude ochtend, maar het was droog. Door in groepjes te lopen kunnen de jongeren heel goed mee helpen.
Onderweg kreeg iedereen een pakje drinken aangeboden met iets lekkers en werd het vuil verzameld en naar het dorpshuis gebracht, waar het door de gemeente wordt opgehaald. 
Helaas wordt er door menig fietser of chauffeur van alles achter gelaten in de bermen en de sloot wallen. Verpakkingen van drinken, eten, shag en sigaretten worden veelvuldig geraapt. Het meest bijzondere was deze keer een telefoon met ID en bankpas. Duidelijk was, dat deze er langer lag, maar de eigenaar op de plastic pasjes was goed herkenbaar. Ook werden in een sloot de kadavers van pasgeboren lammetjes aangetroffen. Na een melding bij de politie zijn deze twee zakken aan het begin van de middag door de gemeente Westerkwartier opgehaald. Een vlotte actie.
Na afloop kon men even opwarmen en gezellig napraten in ‘De Vrijwilliger’, alvorens iedereen huiswaarts keerde. Met dank aan de vrijwilligers, voor de enthousiast inzet deze ochtend.