Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Eieren zoeken in Lauwerzijl.

Pasen, een zonovergoten ochtend, kinderen, eieren en de Paashaas. ‘Wat wil je nog meer’.

2de Paasdag om 11:00 uur waren de kinderen uitgenodigd om naar het dorpshuis te komen. Een vrolijke Paashaas, huppelend op gezellig muziek, verwelkomende bijna 20 kinderen. Daar werd hen verteld dat de Paashaas eieren had verstopt op het voetbalveld. Ook de ouders en andere dorpsgenoten waren van harte welkom en werden getrakteerd op koffie en chocolade eitjes.

Het veld was vrolijk versierd en de eersten lieten hun blik al goed rond gaan of ze al eitjes zagen liggen. Nadat de kinderen allemaal een mandje hadden gekregen vlogen ze alle kanten op om zo snel mogelijk zoveel mogelijk eieren te vinden. Mooie gekleurde, grote en hele grote eieren werden geraapt, samen met je vriendje, veilig met pappa of mamma of toch maar alleen. In de boom, aan het hek, in het gras, in de struiken, overal werd aandachtig gezocht. Alle kinderen waren blij met de eieren die ze hadden gevonden, en als beloning kregen ze als afsluiting een mandje met echte chocolade eitjes van de Paashaas.

Tegen 12:15 uur keerde iedereen huiswaarts en zat het werk van de Paashaas er weer op. Organisatie, dankjewel voor de gezellige morgen.