Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

De Dierenweide LEEFT dankzij inzet en acties.

Het is al weer een week geleden dat de er bij de dierenweide in Lauwerzijl een bloemetjesmarkt werd gehouden.
De markt opende 14 mei om 10:00 uur en mensen waren er als de kippen bij om een keuze te maken uit de vele mooie eenjarige planten, zoals Spaanse margrieten, geraniums, solanum op stam, meerkleurige ‘hanging baskets’, vlijtige liesjes, lobelia, verbena en wat er verder aangeboden werd. Bloemenhuis Drint uit Grijpskerk, één van de vele sponsoren die de dierenweide financieel steunen, had haar medewerking toegezegd.
De één kiest voor één plant of een tree met potten, de ander voor een kruiwagen vol. De penningmeester had het er maar druk mee om bij iedereen langs te gaan om de planten af te rekenen.
Nadat de aankoop veilig gesteld was, was er tijd voor koffie met koek. Het was prachtig weer en men nam rustig de tijd voor een praatje.
Om twaalf uur sloot de markt.
Het mooie weer nodigde uit om in de tuin bezig te zijn. De plantjes konden meteen de grond in. De gieter moest er wel aan te pas komen, want het was al weken droog.
De dierenweidecommissie kijkt terug op een zeer goede en sfeervolle actie. Een positief resultaat van ruim € 800,-, waar zij de dorpsgenoten en Bloemenhuis Drint erg dankbaar voor is.
We zijn nu een week verder en de gieters kunnen voorlopig weer de kast in.
Vrijdagavond, 20 mei, in de regen, werd de oudpapiercontainer van Virol gevuld. Dit gebeurt ongeveer vier keer per jaar. Wekelijks wordt bij toerbeurt het oudpapier ingezameld, totdat de vaste container vol is en overgepakt kan worden. Het laatste papier gaat met een heftruck er boven op. Deze inzameling levert de dierenweide ook een mooie duit op.
Zo zijn er in de loop van het jaar meerdere grotere acties die er met elkaar voor zorgen dat de dierenweide er financieel goed voorstaat.
Maar de belangrijkste actie is de dagelijkse verzorging van de ‘beestenboel’, waardoor de dierenweide naast een gezond financieel klimaat ook een gezond dierenwelzijnsklimaat heeft.
Chapeau!