Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Dag van de Lauwers - Lauwerzijl

 

 

Dag van de Lauwers 3 september 2022
van 10:00 – 18:00 uur

De aanjager van deze ‘Dag van de Lauwers’ is de stichting ‘Gastvrijheid aan de Lauwers’, maar ieder dorp aan de Lauwers heeft zijn eigen programma.

Om 10:00 uur is in alle dorpen de officiële opening, waarna tegen 10:15 uur (tot 18:00 uur) de pendelbootjes kunnen gaan varen. In Lauwerzijl vanaf de steiger achter het dorpshuis. De bijdrage voor het meevaren is éénmalig € 5,00 per persoon vanaf 4 jaar, bij één van de willekeurige 7 opstapplaatsen, en voor de gehele dag . 

Vaar van dorp naar dorp en geniet van de Lauwers en de activiteiten van de aanliggende dorpen.

Honden zijn niet toegestaan in de pendelboten. Roken, eten en drinken aan boord ook niet!

Lauwerzijl:

Tegen 09:50 uur mogen de kinderen verzamelen bij het dorpshuis. Wij vinden het leuk als jullie verkleed zijn als boertjes en boerinnetjes en, als jullie die hebben, mag je op je trekker, skelter of fiets komen. Met elkaar gaan we naar het sportveld voor de opening.
De opening is om 10:00 uur op het sportveld.
De koffie staat klaar, met eventueel een plak Lauwerscake; speciaal voor deze dag gebakken door bakkerij Jager.

Lauwerzijl staat deze dag in het teken van het boerenleven. Bekijk oude en nieuwe tractoren,  een combine van dichtbij en nog meer. 

Geniet van de muziek van o.a. Authum Flowers (10:30-12:00 uur), het Abel Tasmankoor (13:30-15:00 uur) een DJ (12:30-13:00 en 17:00-17:30 uur), en een speciaal optreden van Gert Sennema en Piter Wilkens (± 15:15 uur). Tijdens de optredens zijn pauzes en zal het RAD draaien.

Er is vertier voor de kinderen, o.a. een speelhoek in de pannakooi en een springkussen, er kan gereden worden op een pony en er lopen enkele schapen en er is een ranjakoe.
Er staat een verkoopkraam van de protestantse kerk Munnekezijl-Lauwerzijl.

Een ijscokar van Rianne’s boerderijijs is aanwezig en natuurlijk een hapje en een drankje, en een ware boeren lounge hoek. Kortom gezelligheid al om.

’s Avonds, vanaf 19:30 tot 00:00 uur is er muziek in het dorpshuis met een optreden van Marco Schuitmaker.

Voor de Dag van de Lauwers is een kleurwedstrijd georganiseerd. Je kunt er 2 kaartjes voor het Legio museum in Grootegast mee winnen!

Doe je ook mee met de kleurwedstrijd?
De tekening van het bootje is nog lang niet klaar. Maak jij hem af?
Onder de inzenders, leeftijd t/m 12 jaar, worden de twee kaartjes verloot. Wil je kans maken op deze 2 kaartjes, lever de kleurplaat dan uiterlijk donderdag 1 september in bij Ina (Stadsweg 64) of Dagmar (Stadsweg 6).
Vermeld op de achterkant wel je Naam, Adres, Woonplaats en Leeftijd.
Je kunt de tekening uitprinten (A4) of ophalen bij Kathrien (Stadsweg 3).

De prijsuitreiking is op het sportveld: Zaterdag 3 september om ± 14:15 uur
(in de pauze van het optreden van het Abeltasman koor).

Deelname aan de activiteiten is zowel voor, tijdens als na het evenement geheel voor eigen risico!